Spring naar hoofd-inhoud

Condooms voor kinderen - condooms die meegroeien met kinderen

Wil je weten wanneer en hoe je kinderen over seks kunt leren? Hoe je ze het beste kunt voorbereiden en beschermen of ben je op zoek naar geschikte condooms voor kinderen?

Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel vertellen we je wat je moet weten over seksuele voorlichting, condooms en condoommaten voor kinderen. We vertellen je ook waar je condooms voor kinderen en tieners kunt kopen en rusten je uit met de belangrijkste kennis over condooms.

Dus riemen vast, want dit wil je niet missen!

Op welke leeftijd moet je je kinderen voorlichten?

Het antwoord op deze vraag varieert sterk, maar in principe is goede seksuele voorlichting een continu proces en idealiter geen eenmalig, serieus gesprek.

U kunt het beste met uw kinderen praten over onderwerpen als seksuele toestemming, zwangerschappen, seksueel overdraagbare aandoeningen en puberteit voordat ze 10 jaar oud zijn.

Het onderwerp anticonceptie is in deze periode extra belangrijk omdat uw kinderen uw steun nodig hebben. Praat met hen over de verschillende hormonale of hormoonvrije anticonceptiemethoden voor vrouwen en mannen.

Zo kunt u hen voorbereiden op de komende jaren en ervaringen en ervoor zorgen dat zij goede keuzes kunnen maken en zichzelf kunnen beschermen.

De beste manier om kinderen en jongeren voor te lichten

De beste manier is om open, aan de leeftijd aangepaste gesprekken te voeren waarin uw kinderen u alle vragen kunnen stellen die ze hebben. Dit kan terloops in het dagelijks leven gebeuren.

Als u het moeilijk vindt om over deze onderwerpen te praten, of als u gewoon goed voorbereid wilt zijn, zijn er veel verschillende boeken, brochures en video's over deze onderwerpen.

Overigens zijn er maar weinig scholen die het hebben over condoommaten.

Daarom is het absoluut noodzakelijk dat je er als ouder met jongens EN meisjes over praat, misschien zelfs de school erop wijst dat er verschillende maten zijn.

Welke condooms kopen voor de kinderen?

Het vinden van de juiste condooms voor tieners is moeilijk omdat de penis van 12-, 13- of zelfs 14-jarigen vaak nog niet volgroeid is. Afhankelijk van wanneer de puberteit begint en hoeveel groeihormonen er in het lichaam zitten, kan de penis tot 6 jaar groeien.

Dit betekent dat het tot de leeftijd van 18, 19 of 20 jaar kan duren voordat hij zijn volle omvang bereikt.

Daarom passen standaardcondooms van maat 52 of 53 vaak niet, glijden ze gemakkelijk af of zitten ze te strak. Dit maakt geslachtsgemeenschap onveilig en ongemakkelijk.

Er is ook het probleem dat een voorheen passend condoom na verloop van tijd te klein kan worden omdat de penis blijft groeien. Ook dit maakt seks onveilig omdat te kleine condooms gemakkelijker barsten, oncomfortabel zijn en de erectie kunnen beïnvloeden. Dit verhoogt dan weer de kans op onbeschermde geslachtsgemeenschap.

Condooms in kleine en grote maten

Om deze redenen is het vooral voor kinderen en jongeren belangrijk om de juiste condoommaat te bepalen en condooms te gebruiken die vrijwel met hen meegroeien.

Misschien blijkt na het opmeten van de condoommaat dat een condoom maat 47 of 49 in het begin perfect past. Na enkele maanden of jaren kan de maat echter gaan knellen en oncomfortabel worden.

Dan is het, net als bij het kopen van schoenen, tijd om opnieuw te meten, de breedte of omtrek opnieuw te beoordelen en over te stappen op een nieuwe condoommaat.

Trouwens, de lengte van de penis of voorhuid doet er niet toe bij het kopen van een condoom. Het is niet erg als het condoom niet helemaal is afgerold of de penis niet helemaal bedekt, zolang de breedte of omtrek maar klopt.

Condoom maattabel - condooms voor kleine en grote penissen

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende condoommaten die je kunt krijgen. De meeste fabrikanten bieden alleen condooms aan in maten tussen 52 en 57.

Hier bij Mister Size kun je ook veel kleinere en grotere condooms krijgen die ideaal zijn voor kleine (of compacte) en grote penissen.

Voor penisomtrek

Voor penisdiameter

Condoommaat 47

minder dan 10 cm

minder dan 3,18 cm

Condoommaat 49

10 - 10,5 cm

3,18 - 3,34 cm

Condoommaat 53

10,5 - 12 cm

3,34 - 3,82 cm

Condoommaat 57

12,0 - 13,5 cm

3,82 - 4,3 cm

Condoommaat 60

13,5 - 14,5 cm

4,3 - 4,62 cm

Condoommaat 64

14,5 - 15,5 cm

4,62 - 4,93 cm

Condoommaat 69

groter dan 15,5 cm

groter dan 4,93 cm

Waar koop ik condooms voor kinderen en tieners?

Omdat de meeste winkels momenteel alleen condooms in de standaardmaten 52 t/m 57 verkopen, is het het makkelijkst om geschikte condooms voor kinderen op internet te bestellen.

Condooms worden in principe in neutrale verpakkingen verzonden, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat de buren (of ouders) zien wat je hebt besteld.

Je vindt veel verschillende maten van Mister Size in Müller drogisterijen, in veel apotheken en ook in Orion winkels.

Belangrijke condoomkennis voor kinderen

Het kiezen van de juiste condoommaat is een grote en belangrijke eerste stap. Maar wat dan? Hoe worden condooms bewaard? Hoe worden ze correct gebruikt? Wat gebeurt er als er een barst of vast komt te zitten?

Al deze informatie vind je hier:

Conclusie - Condooms voor kinderen

Goede seksuele voorlichting aan kinderen en jongeren is belangrijk en moet zo open mogelijk plaatsvinden. Alleen dan krijgen kinderen de kans om veilige seks te hebben, zwangerschap te voorkomen, zichzelf te beschermen en gezond te blijven.

De keuze van de juiste condoommaat is in feite een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat condooms worden gezien als iets nuttigs en goeds.

Alleen met de juiste condoommaat ben je optimaal beschermd en kun je maximaal genieten.

Trouwens: Als je op het punt staat je eerste keer te hebben, moet je ons artikel over seks voor de eerste keer lezen, zodat je eerste keer een geweldige kan zijn!

Leer nog meer over condooms

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Sex kennis over condooms

Bepaal de juiste condoommaat in 4 eenvoudige stappen

De juiste condoommaat gebruiken is belangrijk voor een goede bescherming. Hier leest u hoe u in 4 eenvoudige stappen de juiste maat bepaalt.

Kondom Anwendung
Onze tips voor condooms

Condoom applicatie

Waar moet ik op letten als ik condooms gebruik? Hier zijn de belangrijkste tips voordat je Mister Size condooms gebruikt.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Sex kennis over condooms

Condooms en condoom maten: AL uw vragen beantwoord

Alles wat je maar kunt vragen over condooms en condoommaten wordt in dit bericht beantwoord. Klik nu om meer te lezen.