Spring naar hoofd-inhoud

Condoom applicatie - de officiële gids voor MISTER SIZE

Waar moet ik op letten als ik condooms gebruik? Hoe gebruik ik een condoom op de juiste manier? Lees hier meer over het gebruik van condooms.

Voordat u begint

Condooms van Mister Size zijn in principe makkelijk in gebruik en leuk om te gebruiken. Bij correct gebruik helpen zij zwangerschap en de overdracht van seksueel overdraagbare ziekten voorkomen. Voor een optimale bescherming moet je de juiste condoommaat voor je kennen of uitzoeken. Je vindt alle instructies voor condoomgebruik aan het eind van dit artikel en natuurlijk officieel in elke condoomverpakking.

Als je het juiste condoom hebt gevonden, bekijk dan goed de individuele condoomverpakking en controleer op beschadigingen. Als de wikkel duidelijk beschadigd is, moet je het condoom weggooien. Gebruik voor je eigen veiligheid en die van je partner alleen onbeschadigde condooms.

Voordat je het condoom omdoet, moet je een volledige erectie hebben. Probeer het condoom pas om je penis te doen als hij hard is. Als je penis hard is, kun je het condoom omdoen, maar dit moet altijd gebeuren voor het eerste contact met je partner, omdat er soms een kleine hoeveelheid sperma uit kan komen voor het orgasme.

Stap-voor-stap instructies voor het aanbrengen van condooms

Een condoom omdoen is heel gemakkelijk. We hebben in een apart blogartikel al in detail beschreven hoe je een condoom goed omdoet.

Rechtstreeks naar de instructies

Video over condoomgebruik

Na gebruik

Zo snel mogelijk na het orgasme, maar in ieder geval voordat je slap wordt, moet je de penis met het condoom helemaal uit je partner trekken. Voor de zekerheid kun je het condoom het beste vasthouden terwijl je het uittrekt, om te voorkomen dat het condoom afglijdt en er mogelijk sperma lekt.

Gooi het gebruikte condoom of een ander voorwerp dat geen toiletonderdeel is, na gebruik niet in het toilet. Anders kunnen uw afvoeren op een bepaald moment verstopt raken, en niemand wil dat soort problemen na het mooiste ter wereld. Condooms moeten altijd bij het normale huisvuil worden gedaan.

De belangrijkste tips voordat je Mister Size condooms gaat gebruiken

 1. Als extra smeermiddel nodig is, gebruik dan smeermiddel op waterbasis.
 2. Gebruik geen glijmiddelen op oliebasis, zoals vaseline, minerale olie en bodycrème, omdat deze het condoom kunnen verzwakken, waardoor het product later stuk kan gaan. Dit geldt ook voor sommige topische geneesmiddelen (plaatselijk aangebrachte geneesmiddelen zoals zalven of crèmes) die op de penis of vagina worden aangebracht. Als u niet zeker bent over de werking van de geneesmiddelen die u in combinatie met condooms gebruikt, vraag dit dan aan uw arts of apotheker.
 3. Gebruik het condoom niet als het rubbermateriaal kleverig of broos is of als de afzonderlijke verpakking duidelijk beschadigd is.
 4. Ga zo snel mogelijk of in ieder geval binnen 72 uur naar de dokter als een condoom lekt of barst tijdens het gebruik.
 5. Condooms zijn voor eenmalig gebruik. Hergebruikte condooms kunnen het risico op beschadiging en infectie vergroten.
 6. Als latexcondooms bij elke vrijpartij op de juiste manier worden gebruikt, helpen ze zwangerschap te voorkomen en verminderen ze het risico op de overdracht van hiv/aids en andere seksueel overdraagbare infectieziekten.
 7. Geen enkele anticonceptiemethode kan 100% bescherming bieden tegen zwangerschap of overdracht van HIV en seksueel overdraagbare aandoeningen. Als u vermoedt dat u of uw partner zwanger bent of besmet is, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.
 8. Dit product bevat natuurlatex, dat allergische reacties kan veroorzaken, waaronder anafylactische shock. Als u allergisch bent voor natuurlijke latexproducten, raadpleeg dan voor gebruik uw arts.
 9. Bewaren op een koele, droge plaats buiten direct zonlicht.
 10. Uit de buurt van kinderen houden. Gevaar voor verstikking door opgeblazen of kapotte condooms.
 11. Het gebruik van condooms tijdens orale seks verhoogt het risico op verstikking.
 12. Het gebruik van extra glijmiddel tijdens anale seks kan de kans op schade verkleinen.
 13. Een condoom is een medisch hulpmiddel voor leken - volwassen mannen of vrouwen.
 14. Elk ernstig incident met het product moet worden gemeld aan de fabrikant en aan de bevoegde autoriteit van de lidstaat waar de gebruiker en/of de patiënt woonachtig is.
 15. Deze condooms voldoen aan de internationale normen ISO 4074 / EN ISO 4074.

Is er nog iets onduidelijk?

Heeft u vragen over het gebruik van Mister Size condooms? Voel je vrij om contact met ons op te nemen via ons contactformulier. U vindt ook antwoorden op veel vragen in onze FAQ's.

Mister Size
Meer artikelen

Een condoom goed omdoen - hoe doe je dat zonder dat het vervelend is

Lees nu

Vriendschap+, vermenging, open relatie & polygamie - wat is dat toch met moderne relatiemodellen?

Lees nu

Het maakt niet uit hoe groot of klein - ik hou van mijn penis

Lees nu