Spring naar hoofd-inhoud

Verlopen condooms gebruiken: 23 verrassende life hacks

Als je je afvraagt of je verlopen condooms nog wel kunt gebruiken, dan ben je hier aan het juiste adres. Hier lees je waarom het geen goed idee is om oude condooms te gebruiken voor seks en hoe je ze in plaats daarvan kunt hergebruiken.

We weten zeker dat je verrast zult zijn over waar je condooms voor kunt gebruiken.

Kunnen verlopen condooms gebruikt worden voor seks?

Overleden condooms zijn over het algemeen nog bruikbaar en niet giftig, of ze nu 1, 2, 3, 4 maanden of zelfs langer verlopen zijn. Maar je moet ze nog steeds niet gebruiken voor seks omdat de latex na verloop van tijd poreus wordt.

Dit betekent dat hoe ouder het condoom, hoe groter het risico dat het scheurt tijdens de seks. Daarom is het beter om op tijd nieuwe condooms in de juiste maat te kopen. en ze te bewarenom condoomongelukken te voorkomen condoom ongelukjes.

Hoe kun je oude condooms hergebruiken?

Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om je verlopen condooms te hergebruiken. Hier zijn de 23 beste life hacks en ideeën.

1. Maak je smartphones, camera's en andere dingen waterdicht in een condoom

Ben je onverwachts in een hevige regenbui terechtgekomen? Of wil je coole onderwaterfoto's maken? Of ben je uitgenodigd voor een watergevecht? Dan kun je je elektrische apparaten, tassen en paspoorten eenvoudig beschermen met een verlopen condoom.

Gewoon het condoom uitpakken, het glijmiddel eraf vegen indien nodig, het voorwerp in het condoom stoppen en het samenbinden. Zelfs een smartphone kan op deze manier nog worden bediend.

2. wonden en pleisters beschermen tegen water met oude condooms

Vuil water of vocht kan gemakkelijk infecties veroorzaken in open wonden als ze ermee in contact komen. Je kunt snel een tijdelijk waterdicht verband maken met een verlopen condoom.

Wikkel het condoom open, knip het uiteinde eraf en trek het dan over het aangetaste lichaamsdeel.

LET OP: Doe het condoom zo snel mogelijk af, want afhankelijk van het lichaamsdeel en de grootte van het condoom kan het condoom de bloedstroom belemmeren.

3. condoom polssteun voor op kantoor of thuis

Werk je veel achter de computer en doet je pols pijn? Dan kun je je oude condooms snel hergebruiken als polssteun.

Vul het condoom met water of zand, maak er een knoop in en leg het onder je pols.

4. Gebruik condooms die verlopen zijn als stressbal om te ontspannen

Heb je veel stress omdat klanten, collega's, familie, vrienden of kennissen je graag op de zenuwen werken? Maak dan een stressbal met je verlopen condooms.

Open het condoom, vul het met zand of een soortgelijk materiaal en bind het dicht. Je kunt je nieuwe stressbal zelfs beschilderen als je wilt.

5. Schoenpoets om je schoenen te laten glanzen met de rubbers.

Zijn je leren schoenen of sandalen dof en hebben ze dringend wat glans nodig voor het volgende evenement? Pak dan snel het condoom uit en wrijf over de schoenen. De smeergel geeft ze een natuurlijke en langdurige glans.

6. Gebruik oude condooms als elastiekje

Moet je een plastic zak dichtmaken of een paar dingen bij elkaar houden en heb je geen elastiekjes in huis? Geen probleem! Haal gewoon een oud condoom uit de kast, verwijder het glijmiddel als dat nodig is en snijd het dan in kleine reepjes.

Je kunt de condoom elastiekjes dan gebruiken als normale elastiekjes.

7. Dichte schroefdoppen met verlopen condooms openen

Heb je een potje of ander bakje met een schroefdop dat je maar niet open krijgt? Dit werkt zeker met een verlopen condoom.

Pak het condoom uit, veeg het glijmiddel eraf als dat nodig is en plaats het condoom dan op het deksel. Door de extra weerstand krijg je het potje gegarandeerd open.

8. Herbruikbare condoomkoelpads en koelpacks

Je kunt ook geweldige herbruikbare koelpads en cold packs maken van je verlopen condooms. Je kunt ze gebruiken om onderweg verwondingen of voedsel te koelen.

Vul het condoom met koud water, leg er een knoop in en leg het een paar minuten of uren in de vriezer, afhankelijk van hoe koud en stevig je het wilt hebben.

9. Gebruik verlopen condooms als waterdichte sok of handschoen

Heb je geen zin om je voeten nat te maken of om zonder handschoen in een vloeistof te reiken die je liever niet aanraakt? Pak dan de condooms! Je kunt ze gewoon over je voeten of hand trekken.

LET OP: Zorg ervoor dat je niet uitglijdt door het glijmiddel en laat het condoom maar zo kort mogelijk om je voeten of handen zitten. Afhankelijk van de grootte van het condoom kan het de bloeddoorstroming belemmeren. 10. Hergebruik condooms als glijmiddel.

10. Hergebruik condooms waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken als zakjes en als vervanging voor diepvrieszakjes.

Moet je etensresten of andere dingen vervoeren of opbergen en heb je geen zakje of diepvrieszakje bij de hand? Dan kun je gewoon een van je verlopen condooms hergebruiken. Vul het condoom, maak er een knoop in en berg het op.

11. Gebruik oude condooms als nooddrinkfles voor onderweg

Bevind je je in een noodsituatie of heb je om andere redenen een manier nodig om drinkwater mee te nemen? Dan zijn je oude condooms de perfecte partners. Gewoon vullen met water en vastbinden. Voor extra bescherming stop je het condoom in een dikke sok voor extra demping.

12. Maak een vuurtje met je verlopen condooms

Zit je in een noodsituatie en moet je een vuurtje maken? Met deze life hack kun je dat doen terwijl de zon schijnt. Vul het condoom met veel water uit een naburig waterlichaam of genoeg sneeuw om te smelten en bind het dicht.

Leg er dan stro, droog gras of ander tondel op en trek het gevulde condoom aan de zijkanten uit elkaar. Zo krijg je een redelijk vlak oppervlak aan de bovenkant en een uitstulping aan de onderkant. Wanneer de zon door de lens komt, zal deze scherpstellen en je tondel laten branden.

13. Gebruik oude condooms om te koken

Je kunt je oude condooms ook gebruiken om te koken. Toegegeven, een nogal vreemd idee, maar uitvoerbaar. Als je Japans spreekt, is er zelfs een condoomkookboek dat je kunt kopen.

14. Hergebruik verlopen condooms als feestversiering en ballonnen

Zonder leuke versieringen en ballonnen is elk feestje maar half zo leuk. Als je er geen extra geld aan wilt uitgeven, kun je leuke versieringen maken met condooms.

Blaas ze op, verf ze, vul ze of gebruik ze op andere manieren. De enige beperking is je creativiteit.

15. Gebruik je oude condooms als deurstoppers

Wil je voorkomen dat je deuren dichtslaan door tocht of tegen muren slaan? Dan kun je je oude condooms hergebruiken als deurstoppers. Vul het condoom met zand of aarde, leg er een knoop in en plaats het voor of achter de deur.

Als het niet meer goed houdt, kun je het stof eraf wassen en is het weer als nieuw.

16 Verlopen condooms als presse-papier

Je kunt natuurlijk een steen of een ander duur presse-papier gebruiken, maar een condoom presse-papier is veel leuker en goedkoper.

Was het glijmiddel van het condoom af, vul het met zand, aarde, steentjes of ander materiaal, bind het dicht en je bent klaar.

17. Maak leuke ijsblokjes met je verlopen condooms

Als je je gasten wilt verrassen met iets speciaals, zijn condoomijsblokjes een leuk en origineel idee. Alles wat je nodig hebt zijn lege wc-papierrollen, verlopen condooms, water en een vriezer.

 1. Leg de rollen zo neer dat de opening op tafel of naar je toe gericht is.
 2. Haal dan de condooms eruit en rol ze iets verder af dan de wc-papierrollen hoog zijn.
 3. Hang de condooms vervolgens met de gesloten kant naar beneden in de wc-papierrol en rek het condoom uit over de rol.
 4. Nu moet het zo vastzitten dat je het met water kunt vullen.
 5. Als je de condooms met water hebt gevuld, leg je ze een paar uur in de vriezer.
 6. Als de ijsblokjes helemaal hard zijn, kun je ze uit de rol halen, even onder warm water laten lopen en dan gewoon het condoom eraf trekken.

Klaar.

18. Hergebruik oude condooms om te ontkalken

Loopt het water niet goed uit de kraan of douchekop of spettert het alle kanten op? Dan is het tijd om te ontkalken. Maar als je geen zin of gelegenheid hebt om de hele kraan te demonteren, kun je hem ook ontkalken met condooms.

Vul het condoom met een beetje water, azijn of citroenzuur en trek het condoom over de kraan. Maak het nu vast met een paar elastiekjes en laat het intrekken. Hoe sterker je azijn, hoe meer je het moet verdunnen zodat je kranen niet verkleuren.

19. Gebruik verlopen condooms als katapult

Je kunt ook gemakkelijk een praktische katapult maken van je verlopen condooms. Alles wat je nodig hebt is een condoom, een papieren bekertje en een mes of schaar.

Pak eerst het condoom uit en trek het over de opening van het papieren bekertje. Draai het bekertje vervolgens ondersteboven en snijd de onderkant eraf met het mes of de schaar. Je bent klaar.

Je kunt nu je projectielen door de opening in het condoom gooien en dan het papieren bekertje en het condoom vasthouden terwijl je met je andere hand aan het condoom trekt.

20. Hergebruik verlopen condooms als haarbanden

Als je lang haar hebt en geen haarbandje bij de hand, kun je een oud condoom hergebruiken om snel een haarbandje te maken. Wikkel het condoom open, rol het helemaal af en knip de ring bij de opening van het condoom eraf.

Je hebt nu een scrunchie om je haar mee te doen.

21. Gebruik oude rubbers als condoomkapje.

Er zijn 2 varianten voor deze condoom lifehack. De eerste is dat je het condoom neemt en het gewoon over de opening van het potje trekt om te voorkomen dat er iets in het potje komt.

Voor de 2e variant blaas je het condoom op, dan plaats je het over de opening, druk je hard op het condoom met je 2e hand en laat je tegelijkertijd de lucht eruit. Hierdoor sluit het condoom zich rond de opening van de container.

22. Hergebruik condooms als antisliplaag

Deze hack werkt bijna hetzelfde als de 2e variatie van de vorige truc. Eerst pak je het condoom uit, rol je het af en verwijder je het glijmiddel. Dan blaas je het op en druk je er bijvoorbeeld een glas op terwijl je de lucht er weer uit laat lopen. Hierdoor komt het condoom strak om de onderkant van het glas te zitten en kan het niet wegglijden.

23. Maak een DIY condoomkabouter van oude condooms

Je kunt prachtige decoraties voor je huis maken met deze upcycling truc voor oude condooms. Dit heb je nodig:

 • Condoom
 • Knutsel- en boetseerklei
 • Trechter (kan van papier gemaakt worden)
 • Clips en/of touw
 • Kleuren

En zo bouw je je condoomkabouter:

 1. Pak het condoom uit en rol het uit
 2. Neem je trechter en vul het condoom met knutselbeton
 3. Knoop het condoom vast en bevestig de knoop met de klem of een touwtje boven het condoom om een omhoog gerichte vorm te krijgen.
 4. Laat het beton minstens 24 uur uitharden.
 5. Haal het condoom uit het beton
 6. Gebruik de boetseerklei om de kabouter verder te boetseren. Maak bijvoorbeeld een neus, een pof voor de hoed, enz.
 7. Verf de kabouter naar eigen smaak

Als de verf droog is, kun je de elf in je huis of tuin zetten. Hier vind je een instructievideo van Orion.

Conclusie - Hergebruik oude, verlopen condooms

Condooms zijn ongelooflijk veelzijdig en je kunt er veel plezier mee hebben buiten de slaapkamer. Als je seks hebt, moet je geen verlopen condooms gebruiken omdat ze poreus worden en snel kunnen breken en barsten.

Dus als ze verlopen zijn, zorg er dan voor dat je nieuwe condooms in de juiste maat koopt om condoomongelukken te voorkomen en gebruik de oude condooms dan ergens anders voor.

Wist je dat 88% van alle mannen de verkeerde condoommaat gebruikt? Als je jouw maat nog niet weet, lees je hier hoe je in 4 eenvoudige stappen jouw perfecte condoommaat vindt.

Mister Size
Meer artikelen

Maak er meer van. Met seksfantasieën in je persoonlijke hoofd bioscoop

Lees nu

Eén zoals geen - wat de verschillende penisvormen inhouden

Lees nu

Hebben mensen minder seks vandaag de dag?

Lees nu