Spring naar hoofd-inhoud

Slow Sex: Wat is het, hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Slow sex is gewoon saaie, langzame seks? Absoluut niet. Achter de enigszins misleidende naam schuilt een wonderland van erotiek, plezier en intimiteit voor mannen en vrouwen. En zelfs met erectieproblemen en zonder erectie kun je langzame seks hebben.

Ben je nu nieuwsgierig? Veel leesplezier dan!

Wat is slow sex?

De term slow sex is enigszins misleidend, want het gaat niet alleen om langzamer vrijen.

Slow sex gaat veel meer over bewust vertragen, waarmee de druk om te presteren en de jacht op orgasmes de slaapkamer uitvliegen om plaats te maken voor gepassioneerd plezier en echte intimiteit.

Vooral tegenwoordig moet alles altijd sneller, groter en beter, en die houding glijdt snel mee de slaapkamer in. Deze prestatiedruk kan ertoe leiden dat mannen erectieproblemen krijgen, vrouwen geen orgasmes meer ervaren en seks in het algemeen niet bevredigend is.

Slow sex gaat over jezelf, je lichaam en je partner weer voelen en genieten van seks met of zonder orgasme.

Wat heb je nodig voor slow sex?

In principe heb je niets nodig behalve de wil om iets nieuws te proberen en (veel) tijd. Want daar gaat het om:

Tijd nemen voor ontspannen plezier en intimiteit.

Voor mannen is een condoom zeer nuttig omdat het je helpt het langer vol te houden. Zorg ervoor dat je de juiste maat condoom kiest, zodat je alles voelt, de bloedstroom niet wordt verstoord en je niet steeds hoeft te controleren of hij er nog is.

In principe hebben jij en je partner geen erectie nodig om te genieten van langzame seks.

Hoe werkt Slow Sex?

Het belangrijkste eerst:

Er is geen goede of foute trage seks.

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u alle storingsbronnen hebt uitgeschakeld of verwijderd. Dat betekent dat smartphones, wekkers, tv's, computers en bij voorkeur zelfs de deurbel uit moeten. Je kunt horloges omdraaien, afdoen of opbergen.

Voordat je begint, moet je naar het toilet gaan, iets te drinken halen en handdoeken klaarleggen zodat je tussendoor niet hoeft op te staan.

Als u klaar bent, kunt u het uzelf gemakkelijk maken. Kleed elkaar uit of ga naakt naast elkaar liggen, begin te ontspannen en aan te komen. Hoe je verder gaat is aan jou.

Je kunt langzaam jullie lichamen verkennen met je vingers of lippen, testen hoe het voelt en lang zoenen. Je kunt je opwinding ook langzaam opbouwen met zachte massages of knuffelen.

Probeer nieuwe aanrakingen uit, verlaat de vertrouwde paden, vermijd de klassieke erogene zones in het begin, voordat je de penis of vulva van je partner zachtjes vasthoudt of streelt zonder veel beweging.

Wij raden u aan ongeveer 30 tot 60 minuten te nemen voor dit deel.

Als prestatiedruk en stress de redenen zijn voor erectieproblemen, kan deze tijd er al voor gezorgd hebben dat ze verdwijnen. Zelfs als jij of je partner geen erectie heeft, kun je doorgaan met de volgende stappen en de verschillende standjes om afwisseling in je spel te brengen.

En zelfs zonder erectie kan de penis worden ingebracht als dat nodig is. Pak hem daartoe met de ene hand bij de schacht en met de andere hand bij de eikel, terwijl je de voorhuid terugtrekt, als die er is. De penis wordt dan op dezelfde manier ingebracht als een zachte tampon.

Anders kun je verbinding maken wanneer je er klaar voor bent of zin in hebt. We vertellen je zo meteen welke standjes bijzonder geschikt zijn voor langzame seks.

Als je eenmaal verbonden bent, is het vooral belangrijk dat je niet in oude patronen vervalt. Onthoud dat het gaat om elkaar te voelen en je opwinding te verhogen. Dit vereist geen (stevige) erectie of constante beweging.

Wat is het beste standje voor langzame seks?

Alle seksstandjes die veel lichaamscontact, oogcontact en romantiek mogelijk maken zijn ideaal:

Missionaris positie

We hoeven u dit standpunt waarschijnlijk niet uit te leggen. De man of de vrouw ligt bovenop. Deze houding is gemakkelijk en kan urenlang zonder enige inspanning worden aangehouden. Zoenen, strelen en alle andere vormen van genegenheid kunnen hier worden uitgewisseld.

Lepelpositie

In de lepelpositie liggen jullie allebei op je zij. De man ligt, enigszins verschoven, van achteren tegen haar billen en kan zo contact met haar maken. Hij is in de perfecte positie om haar te strelen.

De ontzette engel

De onthutste engel is vergelijkbaar met de lepeltjeshouding. Het enige verschil is dat beide partners hun benen buigen en naar de romp trekken.

De Zen-pauze

In de Zen-pauze ligt de man zijwaarts op zijn rug met één been gebogen om zich enigszins naar haar toe te draaien. Zij ligt ook zijwaarts, met haar gezicht naar hem toe en legt één been over hem en zijn heup. Zo kunnen ze allebei ontspannen liggen en hebben ze alle ruimte voor tederheid.

De lotusbloem

Voor de lotusbloem heb je een zekere flexibiliteit nodig, maar dan is het een heerlijk intieme en gevoelige sekspositie. Eerst gaat hij in ontspannen kleermakerszit zitten. Dan slaat ze haar benen om hem heen terwijl ze langzaam op hem gaat zitten en zich met hem verbindt. Zo kunnen jullie beiden genieten van elkaars uiterlijk en aanrakingen, stevig omarmd.

Magic Mountain

Voor deze positie heb je een stapel kussens en dekens nodig. Stapel ze op zodat ze met haar bovenlichaam op de stapel kan liggen. De stapel moet zo stevig zijn dat hij niet bij de minste beweging instort. De man gaat dan van achteren op haar liggen, zodat zijn bovenlichaam op haar rug ligt en zich zo met haar verbindt.

Het resultaat is vergelijkbaar met Doggy Style, maar met meer lichaamscontact en een comfortabelere plaatsing.

Hoe is normale seks anders dan langzame seks?

Bij normale seks ligt de nadruk vaak op het orgasme. Iedereen moet zo snel, intens en zo vaak mogelijk klaarkomen.

Bij slow sex gaat het om het gevoel, de intimiteit en de tederheid. Orgasmen zijn welkom, maar niet noodzakelijk om een leuke en bevredigende tijd te hebben. Ingesleten patronen en routines kunnen worden doorbroken en nieuwe ervaringen kunnen worden opgedaan.

Is trage seks niet saai?

Of langzame seks saai is of niet, hangt af van het individu. Het beste is om het uit te proberen en te kijken hoe het voor je is. Velen zijn echter zeer verbaasd over hoe intens en bevredigend langzame seks is, zelfs als niemand een orgasme heeft gehad.

Velen zijn nog meer verrast omdat ze zonder penetratie tot een climax kwamen omdat de opwinding van dit soort seks zo groot was.

Waar komt Slow Sex vandaan?

De term en de praktijk van Slow Sex komt van sekstherapeute en auteur Diana Richardson. In haar werk heeft zij oude Chinese en Indiase filosofieën gekoppeld aan de bevindingen van de moderne seksuele wetenschap en heeft zij talrijke boeken geschreven.

Het boek"Slow Sex - Finding Time for Love" is er één van. In dit boek deelt ze oefeningen en illustraties die kunnen helpen om liefde, passie en bevredigende seks te ervaren, zelfs tot op hoge leeftijd.

Conclusie over trage seks

Als je Slow Sex probeert, heb je de kans om je seksleven en partnerschap te transformeren en een bevredigend erotisch avontuur te beleven. Het kan een kans zijn om dichter bij je partner te komen dan misschien ooit tevoren. Je kunt de eeuwige orgasme jacht doorbreken en echte intimiteit ervaren.

Wil je meer weten over wat echt goede seks is? Lees dan ons artikel met 5 tips voor een bevredigend seksleven!

Mister Size
Meer artikelen

Een condoom goed omdoen - hoe doe je dat zonder dat het vervelend is

Lees nu

Vriendschap+, vermenging, open relatie & polygamie - wat is dat toch met moderne relatiemodellen?

Lees nu

Het maakt niet uit hoe groot of klein - ik hou van mijn penis

Lees nu