Spring naar hoofd-inhoud

Voorjaarsontwaken: 5 tips voor onvergetelijke orgasmes

Wie houdt er niet van intense orgasmes? Soms raakt ons seksleven in een sleur waarin het seksueel genot daalt - hier zijn vijf tips om dit voorjaar betere orgasmes te ervaren.

Masturbeer meer

Ja, je hebt het goed gehoord - meer masturbatie leidt tot intensere orgasmes. Het verkennen van je intieme zone maakt je niet alleen bewuster van je lichaam, maar je kunt ook nieuwe en verschillende plezierige sensaties en gevoelens ontdekken die het seksuele genot verhogen en je uitrusten met voorkennis om de volgende keer met je partner te delen. Als je last hebt van vroegtijdige ejaculatie of orgasmes die te snel plaatsvinden, kun je je lichaam trainen om wat langer te wachten door middel van masturbatie. Dit werkt bijvoorbeeld door 30 seconden te pauzeren als je voelt dat je op het punt staat te climaxen. Hoe langer je pauzeert en leert je tijd te nemen, hoe langer je het kunt volhouden tot je het hoogtepunt van genot bereikt dat je naar je uiteindelijke orgasme leidt.

Neem de tijd met het voorspel

We weten dat het verleidelijk kan zijn om het voorspel over te slaan en meteen over te gaan tot geslachtsgemeenschap, vooral als je niet veel tijd of energie hebt. Maar als je het voorspel overslaat, mis je een heleboel seksuele geneugten voordat je het orgasme bereikt. Tijdens het voorspel maakt het lichaam verschillende feel-good hormonen vrij die het genot tijdens het hoogtepunt helpen verhogen. Dopamine, een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het streven naar genot en beloning, komt vrij tijdens het voorspel en leidt tot een verhoogd gevoel van genot en anticipatie, terwijl oxytocine, het 'knuffelhormoon', de band en intimiteit tussen jou en je partner helpt versterken. Bovendien helpt voorspel het lichaam voor te bereiden op geslachtsgemeenschap door de erogene zones te stimuleren, de bloedstroom naar de genitaliën te verhogen, je "nat" te maken en de spieren aan te spannen voor een intenser orgasme. Dus als je het voorspel de laatste tijd hebt overgeslagen, is het tijd om het terug te brengen in je seksleven - je zult je afvragen hoe je ooit zonder hebt kunnen leven!

Geef je seksleven meer pit met nieuwe standjes

Laten we eerlijk zijn, het is gemakkelijk om in een seksuele sleur te vervallen, vooral als je al lang met je partner samen bent. Elke keer dat we seks hebben, kiezen we misschien onze favoriete standjes, meestal missionaris, cowgirl of doggy style. Maar met meer dan 64 standjes in de Kama Sutra, zijn er een enorm aantal standjes en technieken waar je misschien nog niet van gehoord hebt, die de kans op intensere en aangenamere orgasmes kunnen vergroten. Bovendien kan het vinden van een nieuw favoriet standje een geweldige manier zijn om een hechtere band met je partner op te bouwen en plezier te hebben, terwijl seksuele verveling wordt geminimaliseerd. Als je bijvoorbeeld nog nooit een vaginaal orgasme hebt ervaren, kan het veranderen van standje om de G-spot te stimuleren leiden tot meer seksueel genot en een intenser orgasme.

Leer de juiste ademhalingstechniek

Tantrische ademhaling is een techniek die het seksuele genot kan verhogen en tot intensere orgasmes kan leiden door de gevoeligheid, het bewustzijn en de seksuele energie in ons lichaam te vergroten. Dit gebeurt door je te concentreren op een langzame, diepe ademhaling terwijl je je voorstelt hoe de seksuele energie door het lichaam stroomt tijdens de geslachtsgemeenschap. Men denkt dat deze techniek de doorbloeding en gevoeligheid in het genitale gebied verhoogt, wat leidt tot meer opwinding en seksueel genot. Dus als je een intenser orgasme wilt ervaren, probeer dan deze techniek.

  • Adem langzaam en diep in door je neus gedurende ongeveer 5 seconden.
  • Terwijl je inademt, zou je je buik omhoog moeten voelen gaan - dit wordt middenrifademhaling genoemd en kan helpen de seksuele opwinding te vergroten en te beheersen.
  • Houd uw adem 1-2 seconden vast.
  • Adem langzaam uit door uw neus gedurende ongeveer 5 seconden.

Hoe vaker je deze techniek oefent, hoe gemakkelijker het wordt om langere en intensere orgasmes te krijgen.

Zorg ervoor dat je de juiste maat condoom gebruikt

Een van de grootste mythes is dat condooms niet comfortabel zijn - en deze misvatting kan niet verder van de waarheid zijn. De reden waarom sommige mensen niet van condooms houden, is omdat ze de verkeerde maat dragen, wat afbreuk doet aan het seksuele genot en ook nadelig is voor de veiligheid. Een te groot condoom kan tijdens de geslachtsgemeenschap afglijden en de stimulatie en wrijving verminderen als het niet strak om de penis zit, terwijl een te strak condoom de schacht kan afknellen, wat ongemak of een verminderde bloedcirculatie veroorzaakt. Als je je meer zorgen maakt over het condoom zelf wanneer je het draagt, of als het condoom ongemakkelijk aanvoelt, kun je je minder goed concentreren op de seksuele ervaring en geniet je minder van de gemeenschap. Om je kansen op een intenser orgasme te vergroten, moet je ervoor zorgen dat je de juiste maat condoom gebruikt. Grijp nu de kans en bepaal snel en gemakkelijk jouw geschikte condoommaat.

Bepaal nu de condoommaat

Mister Size
Meer artikelen

Goede seks hoeft niet perfect te zijn

Lees nu

De pil - echt gelijke rechten tijdens de seks?

Lees nu

Condooms en glijmiddel: dit is hoe seks gaat als een klok

Lees nu