Spring naar hoofd-inhoud

Problemen met erectie overwinnen met condoom - Stijve prestaties ondanks rubber

Erectieproblemen bij condoomgebruik komen veel voor en kunnen verschillende oorzaken hebben. Volgens een onderzoek uit 2013 van Crosby et al. gaf 25% van de mannen aan erectieproblemen te hebben gehad bij het omdoen van een condoom. Dit hoeft echter niet gerelateerd te zijn aan erectiestoornissen. Psychologische factoren spelen vaak een rol.

Condoomgebruik kan stress en prestatiedruk uitlokken. Gedachten als "Ik hoop dat het deze keer lukt" of "Het ging de vorige keer mis" creëren een gespannen situatie die een erectie bemoeilijkt. Schaamte of de angst dat de penis te klein is voor het condoom of de partner kan erectieproblemen ook verergeren.

Er zijn echter ook puur fysieke redenen: Het omdoen van een nauwsluitend condoom zet druk op de penis en kan leiden tot een verminderde doorbloeding. Dit kan leiden tot erectieproblemen, vooral bij condooms die niet perfect passen. De juiste condoommaat is daarom ook cruciaal voor zorgeloze en veilige seks.

Tips voor een stabiele erectie met condoom

1. let op de maat van het condoom

Een te strak of te wijd condoom kan een erectie in de weg staan. Let op de juiste condoommaat, dit verhoogt niet alleen het gevoel en het plezier, maar zorgt ook voor meer veiligheid omdat het juiste condoom bijvoorbeeld niet zomaar afglijdt.

Bepaal nu de condoommaat

2. verminder de opwinding

Probeer het condoomgebruik ontspannen en rustig aan te pakken. Vermijd gedachten aan prestaties en concentreer je in plaats daarvan op het moment en de erotische stemming.

3. gebruik een penisring

Penisringen, bijvoorbeeld van zacht siliconen, kunnen helpen om erecties te stabiliseren door de bloedreflux te verminderen. Ze moeten echter voorzichtig worden gebruikt en alleen voor korte periodes.

4. stimulerende glijmiddelen

Glijmiddelen met milde erectieverhogende of stimulerende ingrediënten zoals L-arginine of menthol kunnen in sommige gevallen heilzaam zijn. Zorg ervoor dat er geen onverenigbaarheden zijn en dat de gel is goedgekeurd voor gebruik met condooms. Om effectief te zijn moet de gel logischerwijs op het condoom worden aangebracht, d.w.z. op de penis voordat het condoom wordt omgedaan.

5 Voldoende opwinding

Neem voldoende tijd voor stimulatie en opwinding. Laat stress en afleidende gedachten los, haal diep adem en concentreer je op je genot. Je kunt je libido en potentie ook verhogen met behulp van een paar voedingssupplementen, zoals ons MISTER SIZE supplement.

Meer tips om je potentie te verhogen

6. Pauzes nemen

Neem korte pauzes tussendoor en verander van positie of activiteit. De korte onderbreking kan de druk wegnemen.

7. correct gebruik

Trek het condoom over je penis als hij stijf is. Verkeerd gebruik kan je erectie schaden.

Doe het condoom op de juiste manier om.

8. de vrouw moet ook voldoende vocht hebben

Als het condoom niet genoeg kan glijden tijdens de penetratie, kan de erectie ook inzakken. Als je partner bijvoorbeeld last heeft van vaginale droogheid, kan geslachtsgemeenschap niet alleen ongemakkelijk voor haar zijn, maar ook haar eigen stabiliteit beïnvloeden. Vetten, oliën en crèmes kunnen het condoom aantasten, dus gebruik deze niet als hulpmiddel of vervanging voor een persoonlijk glijmiddel. Gebruik daarom alleen geschikte glijmiddelen, bijvoorbeeld glijmiddelen op waterbasis zoals MISTER SIZE Bio Lubricant, die ook geschikt zijn voor gebruik met condooms.

9. vermijd afleiding

Gedachten die afleiden van opwinding kunnen erectieproblemen bevorderen. Probeer in het moment te blijven. Externe stress, bijvoorbeeld door werk of gezin, kan een oorzaak zijn.

10. communicatie met uw partner

Een open gesprek met je partner over angsten of onzekerheden rondom condoomgebruik kan de zaken ontspannender maken. Praat openlijk over je zorgen, problemen en angsten zodat beide partners beter op elkaar kunnen reageren.

11. Voldoende oefenen - masturberen met condoom

Oefening baart kunst, en dat geldt ook voor condooms. Je kunt bijvoorbeeld af en toe een condoom gebruiken als je masturbeert. Zo kun je van tevoren oefenen en wennen aan het gevoel van seks met een condoom. Tegen de tijd dat je seks hebt, ben je gewend aan het condoom en heb je geen problemen meer.

12. Professionele hulp

Als de erectieproblemen aanhouden, kan een medisch onderzoek nuttig zijn om organische oorzaken zoals vaatverkalking, hormonale stoornissen of zenuwproblemen uit te sluiten. Als alle tips nutteloos zijn, kan relatietherapie of seksuele counseling ook nuttig zijn om mogelijke psychologische blokkades op te lossen. In principe hebben de oorzaken van erectiestoornissen niet noodzakelijkerwijs iets te maken met condooms:

Andere redenen voor erectiestoornissen

Conclusie

Zolang er geen lichamelijke oorzaken zijn, kun je met de juiste aanpak, een beetje geduld en ontspanning, de juiste condoommaat voor jou en een beetje oefening, het gebruik van condooms gemakkelijk onder de knie krijgen zonder problemen met het krijgen van een erectie. Seks met condoom staat voor plezierige en veilige geslachtsgemeenschap.

Als je nog steeds niet zeker bent van je condoommaat, bieden we je bij MISTER SIZE ook de juiste meetinstrumenten zoals onze Condom Sizer, onze meetapp of kleine verpakkingen van 3 condooms om risicoloos te testen tot je de juiste maat gevonden hebt.

Koop nu geschikte condooms

Mister Size
Meer artikelen

Voor het eerst seks: Tips & info om het mooi te maken

Nu lezen

Wat is de Pearl Index - en waarom condooms goed zijn!

Nu lezen

Bewaar condooms op de juiste manier

Nu lezen